Izborna skupština

Redovna godišnja skupština društva, ujedno i izborna skupština, održana je u ponedjeljak 29.travnja u prostorijama udruge.

Prema dnevnom redu rada Skupštine prihvaćena su godišnja izvješća o radu udruge i financijsko izvješće. Potvrđen je novi mandat svim dosadašnjim članovima svih tijela skupštine. Na kraju je usvojen program rada za 2024. godinu. Čestitke svim članovima na radu u prošlom mandatu te svima želimo uspjeha u slijedećem mandatu.

Nakon završetka radnog dijela Skupštine održan je prigodni domjenak.

Posjet Internacionalnom Medicinskom Centru Priora – Čepin

Zahvaljujući susretljivosti gospodina Marka Pipunića, vlasnika Žito grupe, četvero predstavnika naše udruge imalo je iznimnu priliku posjetiti privatnu bolnicu Priora u Čepinu.

Više o samoj klinici možete saznati na njihovoj web stranici https://www.priora.eu/en/. Ono što je nama posebno zanimljivo je da je ova privatna medicinska ustanova donosi u hrvatsku najmoderniju tehnologiju u liječenju raka prostate. Urološki odjel raspolaže kirurškim robotom Da Vinci Xi i biopsijskim robotom Mona Lisa Dx. Kroz ovo iznimno bolničko zdanje, izgrađeno prema najvišim medicinskim standardima, proveo nas je ravnatelj IMC Priora mr.sc. Tomislav Kalem, dr.med., voditelj urologije. Upoznao nas je s organizacijom ustanove, sobama za bolesnike, sobama liječnika, sobama medicinskih sestara, operacijskim salama. Jednom riječju – impresivno.

Zahvaljujemo se svim djelatncima ustanove koje smo susreli tijekom posjeta na iznimnoj susretljivosti i gostoljubivosti, a posebno se zahvaljujemo gospodinu Marku Pipuniću koji je potaknuo i omogućio ovaj posjet.

Proljetna akcija SVI ZA NJEGA

Za razliku od prošlogodišnje, ovogodišnja proljetna akcija SVI ZA NJEGA protekla je u iznimno lijepom, sunčanom vremenu. Akcija je organizirana uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo na Trgu bana Josipa Jelačića. Kao i ranijih godina za donacije smo poklanjali tulipane. Podijeljeno je mnogo prezentacijskog materija o raku prostate te knjižica za bolesnike RAK PROSTATE. Veliku podršku imamo od strane urologa KBC-a Rebro koji svojim prisustvom i davanjem stručnih informacija na štandu uveliku podižu kvalitetu akcije.

Akciju su popratile mnoge TV kuće koje su snimale priloge i intervjue.

Zahvaljujemo svim članovima udruge koji su svojim angažmanom pomogli u ostvarenju akcije. 

Doviđenja do slijedeće akcije.

Najava proljetne akcije SVI ZA NJEGA

Dragi prijatelji

Naša redovna proljetna aktivnost na senzibiliziranju muške populacije starije životne dobi o potrebi prevencije raka prostate je akcija SVI ZA NJEGA koju organiziramo na Trgu bana Josipa Jelačića. Akcija će se održati u subotu 06.04.2023. s početkom u 10,00 sati i organizira se u suradnji s gradskim uredom za zdravstvo.Tijekom akcije dijeliti će se informativni materijal o ovoj zloćudnoj bolesti i njenoj prevenciji.

Dođite i vi te svojim prisustvom podržite našu akciju