O nama

Osnivačka skupština udruge Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate održana je  16.12.2015. godine. Onkolozi KBC Zagreb, dr. Marija Gamulin i dr. Mislav Grgić, potaknuti problemima iz svakodnevne prakse inicirali su osnivanju udruge s ciljem unapređenja života i poboljšanja kvalitete života i načina liječenja bolesnika s rakom prostate.

Cilj bi se ostvarivao kroz:

  • okupljanje bolesnika liječenih zbog raka prostate kao i liječnika i drugog medicinskog osoblja koje se bavi rakom prostate,
  • izmjenjivanje iskustava među bolesnicima te informiranje o načinima liječenja, novim lijekovima koji se pojavljuju na tržištu
  • izmjenjivanje informacija o mogućim nuspojavama liječenja i mogućnostima prevencije istih

Cilj Udruge također je i raspravljanje o mogućnostima liječenja te davanje primjedbi i prijedloga Hrvatskom Zavodu za zdravstveno osiguranje za što kvalitetnije liječenje bolesnika s rakom prostate. Kroz okupljanje u udrugu i suradnju s drugim udrugama sličnih ciljeva, primjedbe i prijedlozi bi dobili na težini.

Djelatnost udruge usmjerena je i na Ministarstvo zdravlja RH gdje se očekuje aktivno sudjelovanje u raspravama u okviru odgovarajućih tijela Ministarstva kako bi se aktivno uključili u aktivnosti vezane za onkološke probleme.

Udrugu zastupaju:

PREDSJEDNIK UDRUGE

Prim. Egidio Ćepulić, dr.med.

DOPREDSJEDNIK UDRUGE

Ognjen Naglić

TAJNIK UDRUGE

Zlatko Kopjar, dipl.ing.