SVI ZA NJEGA

Subotnje jutro 15. travnja na Cvjetnom trgu zavijeno u kišne oblake. Javno zdravstvenu akciju SVI ZA NJEGA predviđenu za danas ne očekuje lijepo vrijeme. Rano ujutro stigli su tulipani.

Kiša koja rominja lagano ih kvasi. Bar neće uvenuti. Štandovi kasne. I to se rješava. Oko deset sati sve je uređeno i pripremljeno. Samo da nam kakav pljusak ne pokvari trud.

Počinje lagano okupljanje članova udruge. Pridružuju se i urolozi KBC-a Zagreb. Nije izostala ni potpora Gradskog ureda za zdravlje uz čiju pomoć je akcija organizirana. Sve je više zainteresiranih. Ispred štandova strateški je raspoređeno nekoliko TV ekipa. Kreće javljanje uživo, snimaju se izjave. Urolozi KBC Zagreb odgovaraju na pitanja zainteresiranih građana, daju izjave za televiziju. Hvala im za veliku potporu tijekom ove ali i svih dosadašnjih akcija Svi za njega.

Jedan sat nakon pucnja Gričkog topa zalihe tulipana su nestale. Podijeljeno je puno knjižica o raku prostate kao i edukativnih letaka koji upućuju na prevenciju i rano otkrivanje. Akcija se privodi kraju. Kiša koja je pojačala ubrzala je raspremanje štandova.

Zahvaljujemo svim članovima udruge koji su svojim angažmanom pomogli u realizaciji akcije. 

Doviđenja do slijedeće