Posjet Internacionalnom Medicinskom Centru Priora – Čepin

Zahvaljujući susretljivosti gospodina Marka Pipunića, vlasnika Žito grupe, četvero predstavnika naše udruge imalo je iznimnu priliku posjetiti privatnu bolnicu Priora u Čepinu.

Više o samoj klinici možete saznati na njihovoj web stranici https://www.priora.eu/en/. Ono što je nama posebno zanimljivo je da je ova privatna medicinska ustanova donosi u hrvatsku najmoderniju tehnologiju u liječenju raka prostate. Urološki odjel raspolaže kirurškim robotom Da Vinci Xi i biopsijskim robotom Mona Lisa Dx. Kroz ovo iznimno bolničko zdanje, izgrađeno prema najvišim medicinskim standardima, proveo nas je ravnatelj IMC Priora mr.sc. Tomislav Kalem, dr.med., voditelj urologije. Upoznao nas je s organizacijom ustanove, sobama za bolesnike, sobama liječnika, sobama medicinskih sestara, operacijskim salama. Jednom riječju – impresivno.

Zahvaljujemo se svim djelatncima ustanove koje smo susreli tijekom posjeta na iznimnoj susretljivosti i gostoljubivosti, a posebno se zahvaljujemo gospodinu Marku Pipuniću koji je potaknuo i omogućio ovaj posjet.